Wertvermittlung und Talentbetreuung

nemetalap

Wertvermittlung und Talentbetreuung

Szerző: admint

2013-11-13

Iskolánkban már hagyomány, hogy az első emeleti galériában kiállításokat szerveznek pedagógusaink. Az idei első kiállítás a napközis és a német nemzetiségi munkaközösség szervezésében „Értékközvetítés és tehetséggondozás” címmel régi budaörsi családok emléktárgyaiból 2013. október 3-án nyílt meg.

Simsik Zsuzsanna igazgatónő  ünnepélyes megnyitóbeszéde és Borda Hajnalka tanárnő köszöntő szavai után iskolánk diákjainak – Bartha Csenge, Andréka Borbála és Horváth Márton vers és Bagi Bernadett, Tanyi Réka, Horváth Csenge és Föglein Vivien dal – produkciói mellett magas színvonalú néptáncbemutatót láthattunk a szigetszentmártoni német nemzetiségi „Csiribiri” és ” Lustige Kinder” tánccsoport diákjaitól Steer Mónika tanárnő vezetésével.

nemet2nemet1

Udvarnoky Ferencné és Baranyi Jakab régi ruhái és kendői, Berki Béláné ünneplőbe öltöztetett babája, Erődi Mária a Molnár család egykori konyhai eszközei, Boros György emléktárgyai a tisztaszobából, régi iskolai bizonyítvány a Frank családtól, házasságlevél Szakács Ágnestől, Tóth Györgyné Bencze Marika mosódeszkája, Herwerth Ferenc és a Heimatmuseum korabeli fotói mind hozzájárultak ahhoz, hogy diákjaink jobban megismerjék lakóhelyünk Budaörs egykori németek lakta életét.

Külön köszönet Tóth Györgyné Bencze Marikának, aki az 5.c osztályos tanulók német  honismeret óráján a kiállított tárgyak között beszélgetett a gyerekekkel  többek között arról, hogy miért volt fontos régen a kötény, milyen nehézségekkel járt a mosás, mennyi munkát igényel egy kézzel hímzett fali terítő elkészítése.

nemet3nemet4

Örömünkre szolgált, hogy a napközis munkaközösség által rendezett kiállítás kapcsolódott a német nemzetiségi munkaközösség által képviselt értékekhez, valamint annak is, hogy létrejöhetett egy rendhagyó interaktív hon- és népismeret óra.

HÍREK