Témahetek iskolánkban

Témahetek iskolánkban

Témahetek iskolánkban

Szerző: admint

2017-02-25

A témahetek általános célja a XXI. század köznevelési elvárásainak megfelelő szemléletformálás, a mindennapokban használható gyakorlati ismeretek játékos, élményszerű átadása. Az adott témával összefüggő tanítási órákat, foglalkozásokat szervezünk a témahetek keretében.

• pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete 2017. március 6. és 2017. március 10. között,
• digitális témahét 2017. április 3. és 2017. április 7. között,
• fenntarthatóság-környezettudatosság témahete 2017. április 24. és 2017. április 28. között.

 

Pénz7Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete

A Pénz7 rendezvénysorozat az Emberi Erőforrások Minisztériumának irányításával 2017-ben már az iskolai tanrendbe illesztve valósul meg.
A 2017. március 6-10. között megrendezésre kerülő események
      – pénzügyi mottója, alaptémája a „Bankoljunk okosan!”- korszerű pénzkezelés,
      – a vállalkozói témakör 2017-es témája pedig: „Üzleti ötlet és együttműködés”

http://www.penz7.hu/diakoknak/penzugyi-tema
 

A Digitális Témahétről

Digitális Témahét A Digitális Témahét fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben. A program fontos törekvése, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatika órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is. A részt vevő pedagógusok és diákok változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthetik képességeiket technológiával támogatott tanulás során.
Digitális Témahét 2017. április 3. és 7. között.

http://digitalistemahet.hu/

 
Fenntarthatósági Témahét

Fenntarthatósági TémahétA 2017. április 24-28. között megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Témahét (FTH) az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) kezdeményezésére valósul meg második alkalommal az ország több száz iskolájában.
A program célja a Föld Napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között. Az idei tanévben iskolánk pedagógusai is csatlakoztak a témahét megvalósításához. Alsó tagozaton Az „Őrizd meg a Földet!” és a „Szeresd az állatokat!” , a felső tagozatosoknak a „Táplálkozz tudatosan!” témák köré épülnek majd a megtartandó tanítási órák.

Az iskola honlapján folyamatosan hírt adunk az aktualitásokról, de a témahét hivatalos honlapját is érdemes figyelemmel követni:
https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/

 
Témahetek iskolánkban (pdf)>>

Címkék: ,

Hozzászólás

HÍREK