Koncert Nyári Károllyal

Koncert Nyári Károllyal

Koncert Nyári Károllyal

Szerző: admint

2017-01-06

A Nyári Károly koncertre a kórus kapott egy meghívást, hogy szerepeljünk, természetesen maga, Nyári Károllyal. Ez egy kihagyhatatlan lehetőségnek ígérkezett Lilla néni, Ági néni és a kórustagok számára. Előtte megkérdeztek minket is, hogy szeretnénk-e ezt. Sajnos a kórusnak több mint a háromnegyede nem tudott itt részt venni, mivel mindenkinek programja volt, ami nem véletlen, hiszen a koncert időpontja karácsonyra esett. 25 gyerek családja elvállalta a szereplést, így hát a karvezetők elfogadták az felkérést.

Elkezdődött a sok-sok gyakorlás és bár fárasztónak tűnt, de megcsináltuk! Talán azért, mert az, hogy egy híres énekessel énekelünk együtt, az mennyei érzéssel töltött el mindannyiunkat. És nem csak azért, mert a sok dicséret mellett „loptunk” magunknak egy-egy ötöst énekből, de közben öregbítettük is kórusunk hírnevét. A próbák után jöhettek a főpróbák, eleinte a kórusunkkal, ami persze már könnyebben ment, mivel a szöveget és a dallamot mindenki tökéletesen tudta. Ezek után volt egyetlen főpróba a zenekarral és Nyári Károllyal.

Elérkezett a pillanat, amire mindannyian vártunk: a koncert. Karácsony második napján egy nap két előadást tartottunk. Reggel 10 órától beénekléssel indítottuk az iskolában a napot és utána jött értünk az autóbusz, ami bevitt minket a Kongresszusi Központba. Itt ettünk, ittunk, pihenhettünk, hogy az előadásokon ki tudjuk hozni magunkból a maximumot. Az első számot Malek Andreával énekeltük, nagyon izgultunk, talán be is csúszott egy kis baki, de ez nem tűnt fel a közönségnek. A dal után mentünk átöltözni, felvettük a fekete-fehér ünneplő ruhát és rá piros lepelt. Nyári Károllyal összesen kettő dalt énekeltünk, ami szerintem mindenki számára csodálatos volt. Semmit nem rontottunk el, és semmit nem énekeltünk félre! A közönség bizonyára feledhetetlen élménynek tartja, mert biztos, hogy csodásan énekeltünk! Én már nagyon várom, hogy az ATV-n megnézhessem a koncertet, mert mi sajnos semmit nem láttunk belőle.

Varázslatos esténk volt. Nyári Károly, Malek Andrea és a Nyári Lányok fantasztikusan énekeltek és mindannyiunk nevében köszönöm nekik, ezt a csodálatos élményt és a karvezetőknek is, hogy ilyen szépen felkészítettek minket, mert a Karácsony az a csodálatos ünnep, ahol az ember nem csak kaphat de szívből adhat is.

 

Halek Lara
5.b    

 

   

Címkék: ,

HÍREK