Internet veszélyei

Internet veszélyei

A Biztonságos Böngészés Program

 

Az Európa Parlament 2008 október 22-én támogatásáról biztosította az Európai Bizottság 2009-2013-ra szóló “Biztonságosabb internet programját, amelynek célja a gyermekek ellen elkövetett internetes visszaélések elleni harc. A 2009–2013 közötti időszakra előirányzott program négy fő cselekvési irányvonala: a káros magatartások korlátozása az illegális tartalmak elleni küzdelemmel és az interneten elkövetett visszaélések üldözésével; a biztonságosabb online környezet előmozdítása; a tájékoztatás, részvétel és a megelőzés elmélyítése; a tudásalap megteremtése.


A Biztonságos Böngészés Program szinte egyidőben az uniós programmal, annak szelleme szerint jött létre.

http://biztonsagosbongeszes.org/

bizt_internet_2-2

 

 

 

 

 


A Safer Internet Program célja az Európai Unió által közvetített értékrenddel összhangban az internet és online-technológiák használatának biztonságosabbá tétele különösen a gyermekek számára, és a jogellenes, valamint káros tartalom elleni küzdelem hatékonyságának biztosítása.

http://www.saferinternet.hu/


Agyermekbarát internet Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) ajánlása a gyerekek számára zavaró, felzaklató, avagy káros tartalmak szűrésére. A vezető hazai online médiavállalatokat összefogó szakmai szervezet, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) oldala.

http://mte.hu/gyerekzar/szuroprogramok.html

 

 


K9 Web Protection – a nevét az amerikai rendőr- és őrző-védő kutyák kódjeléről kapta. Nagy tudású, ingyenes megoldás, online beállításokkal.  A cenzorkutya egy netes adatbázis alapján dolgozik, ahol kategóriákra osztva sorakoznak a cenzúrázandó weboldalak. Négy szintű szűrési szigor, különböző életkorokhoz ajánlva. Külön megadhatunk fekete- és fehérlistát (olyan oldalak, amiket mindenképpen letilt, illetve megjelenít), a weboldalak címeiben tiltott szavakat, sőt, még időben is korlátozhatjuk, hogy mikor engedje egyáltalán a webezést, és mikor ne. A kiszűrt oldalakat egy kulturált tiltóképernyővel jelzi, emellett egy nagyon részletes naplót vezet minden online tevékenységről a gépen, a megjelenített oldalakról pedig bónuszként eltünteti a reklámokat.

http://www1.k9webprotection.com/

 


A Nemzeti Erőforrás Minisztérium ajánlásával:

Az Európa Tanács az “Építsük Európát a gyermekekért a gyerekekkel” program keretében egy online játékot indított a 7-10 évesek részére, mely segítséget nyújt a gyerekeknek az interneten rájuk leselkedő veszélyek felismerésében.

Az internet számos hasznos információval szolgál a gyermekeknek is.Ismerd meg az internet veszélyeit - Játék 7-10 éves tanulók számára A játék segítségével a gyermekek megismerhetik az internetet, valamint megtanulhatják azt, hogy mik azok a lehetséges veszélyforrások melyek előfordulhatnak az interneten való szörfölés, információszerzés közben.

Ajánljuk a programot minden 7-10 éves gyermek számára, valamint ajánljuk azon iskolák számára, akik már az alsó tagozaton szeretnék megismertetni a tanulókat az internettel.

A játék magyar nyelven is elérhető. Az alábbi linkre kattintva eljuthatnak a játék főoldalára. A “Magyar” feliratra kattintva betöltődik a játék. Ekkor a képernyő alsó sávjában, a “Játékról” és a “Hogyan” működik menüpontok segítségével, részletesebb információkhoz juthatnak a program működéséről.

http://www.wildwebwoods.org/popup_langSelection.php

 

Jó játékot kívánunk!

.

.

HÍREK