Informatika szakmai kirándulás Bűvösvölgyben

Bűvösvölgy

Informatika szakmai kirándulás Bűvösvölgyben

Szerző: admint

2015-11-13

November 4-én a 4.a és a 6.d osztály II. csoportja a Bűvösvölgyben, Magyarország első médiaértés-oktató központjában – informatika szakmai kirándulás keretében – vett részt különböző foglalkozásokon, így például:

Film

Színész, rendező, operatőr, vágó, súgó. Bűvösvölgyben ezekről a foglalkozásokról úgy tudhattunk meg többet, hogy mi is elvégeztük a felsoroltak feladatait. Válogathattunk a ház gazdag és sokszínű jelmez- és kelléktárából, és dívaként, rendőrkapitányként vagy katonaként is meghódíthattuk a filmvásznat. Az általunk kitalált történetet megfilmesítettük.

Híradó

A hírekkel foglalkozó programon megtanulhattuk, hogy a figyelemfelkeltő híradás nem feltétlenül tükrözi a valóságot. Megtapasztaltuk, hogy a jó híradós nem csak ügyes, hanem hiteles is, vagyis megalapozott információkkal támasztja alá a bejátszásokat. A Bűvösvölgyben kialakított hírstúdióban híradórészletet készíthettünk és végigkövethettük egy igaz vagy akár egy valótlan információ hírré válásának folyamatát.

Sajtó

Mi egy rovatfelelős, egy újságíró, egy főszerkesztő, vagy egy lapkiadó feladata. Találkozhattunk különböző hírforrásokkal vagy a számítógépek külön erre a szakterületre specializált programjaival és elkészíthettük saját újságunkat, melyet meg is kaptunk.

Rádió és szinkron

A hangokkal foglalkozó programokon végre láthattuk azt, amit eddig csak hallottunk. A Bűvösvölgy profi hangstúdiójában találkozhattunk azokkal az eszközökkel, amelyekkel az igazi rádiósok is dolgoznak. Saját rádióműsort készítettünk. Nem volt könnyű feladat.

Elkísért minket az Zsuzsa néni és András bácsi is, persze Anikó nénin kívül.

 

Informatika szakmai kirándulás, november 4-én a 4.a és a 6.d osztály II. csoportja - csoportkép

 

Az elkészült videók (híradók, filmek) az alábbi linkeken érhetőek el:

Kék csapat >>

Piros csapat >>

Sárga csapat >>

Zöld csapat >>

 

Hozzászólás

HÍREK