Elsősegély szakkörösök Csillebércen

elsosegely_verseny_fo

Elsősegély szakkörösök Csillebércen

Szerző: admint

2013-05-09

Az idei tanévben kezdtük az elsősegély szakkört 17 fővel Nelli néni vezetésével. Megismerkedhettünk a vészhelyzetek, vagy balesetek során elvégzendő legfontosabb teendőkkel, illetve ezek közül is azzal, amit mi is el tudnánk végezni. Ide tartozik a mentőhívás, a beteggel való kapcsolatteremtés és a könnyebb sérülések ellátása.

Április 19-20-ra meghívást kaptunk Csillebércre az Országos Elsősegély-ismereti Versenyre, természetesen még nem versenyző csapatként. A versenyen az általános iskolák felső tagozatosai és középiskolások vettek részt.

Április 19-én, pénteken ebéd után indultunk az iskolából. Kisbusszal utaztunk a Csillebérci Szabadidő Központba. Először elfoglaltuk a szállást a bungalóban. Délután játékos ismerkedési feladatok és újraélesztési gyakorlatok voltak.

Szombaton délelőtt 18 helyszínen baleseti szituációkat kellett megoldani a versenyzőknek. Mi nézőként vettünk részt. Megfigyeltük, hogyan nyújtanak segítséget, hogyan látják el a sérülteket. A balesetet szenvedettek nem igazi sérültek voltak, hanem imitálták a balesetet, ki voltak sminkelve nagyon valósághűen.

A verseny végén izgalmas mentési bemutatót tartottak, volt mentőautó, rendőrség, tűzoltók, mentőhelikopter.

A legjobban az tetszett nekünk, hogy kisminkeltek minket, mintha sérülést szereztünk volna.

.

Elsősegély szakkörösökElsősegély szakkörösök

Elsősegély szakkörösök - levél

 

Címkék:

HÍREK