Autómentes Hét – idén ötödik alkalommal

automentes_het

Autómentes Hét – idén ötödik alkalommal

Szerző: admint

2015-10-11

Iskolánkban az “Autómentes Hét”-nek hagyománya van, az idei már az ötödik ilyen alkalom volt, hogy csatlakoztunk az Európai Mobilitási Hét kampányához.

Az első szervezés óta célunk, hogy ösztönözzük a gyerekeket, rajtuk keresztül pedig a családokat, hogy környezetünket kímélve ne autóval érkezzenek az iskolába. Talán megérzik és megszeretik a reggeli friss levegő illatát, a mozgás örömét, és máskor is ezt a módját választják az iskolába érkezésnek.

Szeptember 21-25-ig, egy héten keresztül azokat a gyerekeket, akik környezettudatos módon érkeztek az iskolába, reggelente pecséttel jutalmaztuk. Volt, aki gyalogosan, tömegközlekedéssel, rolleren vagy kerékpáron tette meg az utat az iskoláig.
Pénteken az esős idő ellenére is sokan vállalták a feladatot, így 116 tanuló büszkélkedhetett az összegyűjtött öt pecséttel. Közülük sorsoltunk, a szerencsések egyéni jutalmat kaptak.

Az osztályok közötti versenyt alsó tagozaton az 1.c osztály, felső tagozaton az 5.b osztály nyerte meg, ők jöttek a legtöbben és legtöbbször az osztályukból „ökosan” az iskolába.

Az Autómentes Hét Vándorkupát iskolai szinten az 1.c osztály nyerte el.

Dicséretre méltó a 3.b szervező osztály teljesítménye, akik versenyen kívül a leglelkesebbek voltak a hét során.

 

Hozzászólás

HÍREK