ALAPÍTVÁNYUNK

ALAPÍTVÁNYUNK

kozosen_alapitvany

Kedves Szülők!

 

Az iskola Gyermekeinkért Közösen Alapítványa részére:

1 százalékról rendelkezni

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. Törvénynek köszönhetően lehetőség van arra, hogy magánszemélyek személyi jövedelemadójuk 1%-át felajánlják egy közhasznú tevékenységet folytató alapítvány, így iskolánk, a Budaörsi 1. Számú Általános Iskola Gyermekeinkért Közösen Alapítványa részére.

Hogyan lehet az 1 százalékról rendelkezni?

A rendelkező nyilatkozat benyújtható:

  • a személyi jövedelemadó-bevallással együtt (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
  • e-SZJA online kitöltő felületen ügyfélkapus regisztráció esetén elektronikus úton, vagy ügyfélkapus regisztráció nélkül postai úton,
  • munkáltatói adómegállapítás esetén 2017. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak, (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)
  • a bevallástól elkülönülten, közvetlenül a NAV-hoz

– a 16EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, ez esetben lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban).
-a 16EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen).

Azt, hogy az Ön által idén megjelölt kedvezményezett részesült-e a felajánlott 1%-os összegből, jövő év januártól a NAV honlapján megtekintheti.

Rendelkező nyilatkozat az adó 1+1 százalékáról nyomtatvány>>

 

Alapítványunk anyagi támogatást ad többek között:

– iskolai és szabadidős programok megvalósításához (szakkörök, tanulmányi kirándulások, tanulmányi versenyek, kulturális programok, iskolai nyári tábor, sportprogramok, iskolai  vetélkedők, hagyományőrző rendezvények), melyek színesítik az iskola tanulóinak életét, az élményeken keresztül játszva tanítanak;

– az iskolánkba járó szociálisan hátrányos helyzetű tanulóknak ( rászorultság alapján például az iskolai étkezésben)

– az iskola otthonossá tételét segítő tárgyi eszközök (sporteszközök, könyvtári könyvek, stb) beszerzéséhez.

Továbbra is szeretnénk tanulóink oktatásának színvonalát megtartani, emlékezetessé tenni az idejáróknak az iskolában eltöltött időt, rászoruló tanulóinkat támogatni, ezért bízunk abban, hogy idén is többen tudják személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával segíteni az iskolai alapítvány munkáját.

Az iskola közössége nevében köszönetet mondunk azoknak, akik eddig is nekünk adták adójuk 1%-át, valamint köszönjük a további támogatásokat.

.

Gyermekeinkért Közösen Alapítvány Kuratóriuma

 

A Budaörsi 1. Számú Általános Iskola Gyermekeinkért Közösen Alapítványa részére:

A kedvezményezett adószáma: 18660685-1-13

A kedvezményezett neve: Gyermekeinkért Közösen Alapítvány

Rendelkező nyilatkozat az adó 1+1 százalékáról nyomtatvány>>

HÍREK