A pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete volt iskolánkban

.A pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete volt iskolánkba N

A pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete volt iskolánkban

Szerző: admint

2018-03-22

PÉNZ7
A pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete – 2018. március 05-09.

A tanórai programok számos játékos, interaktív kísérőprogrammal egészülnek ki, hogy a diákok ez irányú tudása minél szélesebb eszköztár segítségével bővülhessen.

A pénzügyi tudatosság és gazdálkodás heteIntézményünkben idén a regisztrált tanulók egy három órás társasjáték bemutatón vehettek részt, ahol a Magyar Richdad Klub képzett játékvezetői segítségével a Cashflow 101 társasjátékkal ismerkedhettek meg. A CASHFLOW játékot 1997-ben Robert és Kim Kiyosaki fejlesztette, hogy megtanítsák az embereknek, hogyan lendítsék akcióba a pénzügyi tudásukat. Ez a szórakoztató, oktató társasjáték megtanítja az alap könyvelést, pénzügyeket és befektetést, úgy hogy lehetőséget ad arra, hogy igazi életbeli szimulált döntéseket hozhassunk igazi életbeli következményekkel.
Egy másik program keretében egy banki szakember segítségével kerülhettek közelebb a gyerekek a bankok világához. Megismerték a bankban elintézhető ügyeket, a bankkártyák használatát, és bővítették fogalomrendszerüket a szakszavak pl. deviza, valuta, folyószámla stb. használatával.

Mindezekkel játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg.

 

Néhány vélemény a hét eseményeiről:

Pohl Boglárka 7/b.

Nekem személy szerint tetszett ez a pénzügyi hét. Bár én a társasjátékot jobban élveztem és szerintem többet is tanultam belőle. Jó volt, hogy a játék közben szakkifejezések használatát tudtuk megtanulni. Tetszett, hogy a játék közben volt, amikor egy játékos hirtelen gazdagodott vagy éppen szegényedett.

A játékok közben rengeteget nevettünk. A bankról tartott előadást nem nagyon élveztem, de a feladatok elég jók voltak megtanultuk, hogyan kell spórolni vagy törleszteni. Abba is betekintést nyerhettünk, hogy a bankban mit mire vagy éppen hogyan használnak. Arról is tanulhattunk mire használjuk a bankkártyát. Szerintem ez a pénzügyi hét sok gyerek hasznára volt, mert sokat lehetett tanulni!

 

Marsi Liza 7/b.

Az egyik szerdai napon pénzüggyel foglalkozó emberek jöttek hozzánk egy társasjátékot játszani. A társas egy kicsit hasonlított a Monopoli játékhoz, de jóval bonyolultabb volt. A lényeg az volt, hogy pénzt kellett szerezni és a pénzünkből befektetni, házakat, telkeket venni és eladni aztán mindezt elkönyvelni. Mivel mi még nem nagyon tudtunk könyvelni a játékvezetők segítettek nekünk. A játék elején kiválasztottunk egy célt (pl. vacsora az elnökkel, magánrepülőgép…), amit a végén meg kellett valósítani.

Nekem nagyon tetszett az egész játék, bár a könyvelés néha kicsit bonyolult volt.

Csütörtökön egy bankár hölgy jött hozzánk, aki mindenféle csoportos feladatokat hozott nekünk a bankokkal kapcsolatban. Lehetett bármit kérdezni, képek alapján felismerni, hogy mi van a képen és még sok mást. Nagyon sok új dolgot tudtam meg a két nap során és szívesen megismételném bármikor.

 

Etlényi Szonja 7/B.

Nekem nagyon tetszett a pénzügyi hét. A társason megtanultam hogyan kell spórolni, és mibe kerül spórolni. Megtanultam azt is, hogy miket kell kifizetni egy mindennapi életben. Saját vállalkozásunk is volt ahol megtanultam mennyit kereshetek belőle és mennyit költök rá. Még családot is alapíthattam. A társas célja az volt, hogy elérjük az álmunkat, ami szerintem király. A Beszélgetős napon irtó sokat tanultam. Mivel anyukám is egy bankban dolgozik, már tudok egyet-, s mást, de általában nem érdekel. Viszont itt megtanultam, hogy pontosan mit is kezdhetünk egy bankkártyával és azt is, hogy mi az a hitel. Azt is megtudtam, hogy milyen hitel típusok vannak. Remélem jövőre is lesz ilyen hét.

 

Köszönjük a tanulók és a külső segítők pozitív hozzáállását és lelkesedését!

 

Kalácska Barbara………

igazgatóhelyettes..

……

HÍREK