„A játék” című kiállítás az iskola galériájában

11s

„A játék” című kiállítás az iskola galériájában

Szerző: admint

2014-02-27

Iskolánk Galériájában 2014. január 16-án nyitottuk meg „A játék” című kiállításunkat.

Játékkészítő mesterek, művészek küldték el tárgyaikat, melyeket Hellenbach Gabriella játékkészítő mester, művész instrukcióit követve rendeztük el Galériánkban.

A Játék Céh tagjai:

Czár János Markó Krisztina
Dugár János Néder Norbert
Fábián Elvira Palócz József
Fuchs József Pálfi János
Gálné Csizmadia Anikó Páli Valéria
Gémesné Deák Júlia Szabóné Bognár Mária
Gera Klára Szalmási Klára
Gyebrovszki János Tóth Éva
Hellenbach Gabriella Tóth Lóránt

A kiállítás megnyitó a Leopold Mozart Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek hangszeres előadásával kezdődött, melyben Varga Mária Kinga Bozay Attila: Két régies darab – magyar táncát és hallgatóját, valamint Marcello: Sonata G I. tételét játszotta fagotton, Abdelhaffez Yanka a Bújj, bújj, zöld ág című darabot adta elő hegedűn, majd Sebeszta Zsófia klarinéton J. S. Bach: Musette, valamint Beethoven: Német táncát mutatta be.

12

A 2. b osztály tanulói népi játékokat mutattak be: „ … elvisznek a bivalyok…” címmel, mely dióspatonyi (szlovákiai) gyűjtés. A műsort Farkas Anikó, Márfi Ildikó és Szabó Jánosné pedagógusok tanították be. A népviseletbe öltözött gyerekek színvonalas előadását kedvesség és vidámság hatotta át.

13

Igazgatónőnk, Simsik Zsuzsanna köszöntötte a megjelent vendégeket: Gémesné Deák Júliát, a Játék Céh titkárát; Gera Klárát, Fábián Elvirát, Markó Krisztinát valamint Hellenbach Gabriellát. Megnyitó gondolataiban felidézte a játék történetét, jelentőségét az ember életében.

14

Gémesné Deák Júlia prezentációjában mutatta be a Játék Céhet és köszönetet mondott Simsik Zsuzsanna igazgatónőnek és Szabó Jánosné tanítónőnek a kiállítás megrendezésében nyújtott segítségükért. A közel 180 fős hallgatóságnak még egy kis mesével is kedveskedett.

A megnyitó után átsétáltunk a Galériába. A varázskapun belépve mindenki gyermeknek érezhette magát, megcsodálhatta a különböző technikával készült játékokat: nemezfigurákat, babákat, fajátékokat, plüssállatokat, textiljátékokat, bábukat, cserépjátékokat, porcelánfejű babákat, mackókat, szálas anyagokból készült játékokat. Az interaktív részt a játékok kipróbálása jelentette.

A kiállítást a napközis munkaközösség és a pedagógiai asszisztensek szervezték, rendezték.

HÍREK