Ez történt a napköziben 2.

Kiállítás

Ez történt a napköziben 2.

Szerző: admint

2013-02-27

Értékközvetítés és tehetséggondozás

2013. 01. 31-én iskolánk Galériájában  a  karancslapujtői Mocsáry Antal Körzeti Általános és Művészeti Iskola tanulóinak munkáiból nyitottunk kiállítást.

.
A távoli nógrádi település iskolájának igazgatója, művésztanárai, valamint 43 tanulója tisztelte meg jelenlétével intézményünket.Az ideérkezőket Simsik Zsuzsanna körbekalauzolta az épületben.
.
A vendéglátásról Túri Mária gasztronómiai szakkörösei és a Julianne gondoskodott.
A Városi Televízió riportot készített az iskolák igazgatóival, valamint az alkotók közül Balázs Istvánnal, Tőzsér Biankával és Torák Nikolettel. 
.
A megnyitóünnepségen a Leopold Mozart Zeneiskola növendékeinek – Vida Fanni és Pál Viola – hangszerjátékában gyönyörködhettünk. Az 1.b osztályos tanulók műsorukban két karancslapujtői népdalt énekeltek, valamint rajzaikról ismertették a község „ünneplős” női viseletének  darabjait, melyet a vendégek jóvoltából élőben is láthattunk.
napkozi2napkozi3napkozi4
A két intézmény igazgatója ajándékokkal, köszöntő mondatokkal erősítette azt az  együtt gondolkodást, amelyet az értékek közvetítése a képességek fejlesztése jelent az iskolák számára.

Bertáné Lantos Ildikó diaképekkel és magyarázatokkal mutatta be a karancslapujtői iskolát, amelyben már 24 éve a Zsolnai József nevével fémjelzett Értékközvetítő és képességfejlesztő program szerint folyik az oktatást.

Simsik Zsuzsanna örömmel fogadta a vendégiskola felkérését egy olyan közös kiállítás megnyitására, amelyet Karancslapujtőn a  budaörsi gyerekek munkáiból rendeznek.

 

A megnyitót a napközis  munkaközösség szervezte, melynek közönsége napközis tanulókból, szülőkből, pedagógusokból és iskolai dolgozókból állt.

 

Szabó Jánosné

Címkék:

HÍREK