DINA ismertető

DINA ismertető

DINA  – A digitális napló leírása, használata

 

 Kedves Szülők, Tanulók!

 

A DINA egy digitális osztálynapló az iskolák részére. Iskolánk a tanulói adatok, az osztálynaplók vezetéséhez ezt a DINA digitális naplót használja.

A digitális napló több felületen keresztül érhető el: más felületet használnak a tanárok, mást a szülő.  A program,  a szülői felületen keresztül csak adatbetekintési lehetőséget biztosít.  Ez így egy irányban,  az iskola felől a szülő irányába történik.

A programhoz tartozik egy webes  modul, amin keresztül a tanulók, vagy szüleik a világ bármely pontjáról –  ahol van internet elérés –  bármikor megnézhetik a tanuló “ellenőrzőjét”.DINA -  digitális napló

Ezen a – digitális ellenőrzőként működő – webes felületen láthatóak a tanuló érdemjegyei, dicséretek, elmarasztalások, hiányzások, félévi és év végi záró osztályzatok, az osztályfőnök , a szaktanárok vagy az iskolavezetés üzenetei.

A felületet legegyszerűbben az iskola honlap  FŐMENÜ-ből vagy a főoldal jobb oldalán található, DINA digitális napló – Belépés feliratú iskolatábla ikonra kattintva érheti el.

A szülői/tanulói felületre történő belépéshez szükséges adatokat a tanév elején adjuk át a szülőknek.  Az tanulói azonosítót és a hozzá tartozó 11 jegyű oktatási azonosítót őrizze meg, belépési adatok megváltoztatására nincs lehetőség.


A DINA digitális napló felépítése, használata:

A  modulba történő bejelentkezés után a nyitó oldalon olvashatja az aktuális híreket, az osztályfőnök és a szaktanárok személyes üzeneteit, az “Üzenetek” menüpontban.

DINA -  digitális napló rövidítésekA felső menüsorban az “Érdemjegyek” menüpontban tudja nyomon követni a tanuló előrehaladását. Az 1. és 2. félév érdemjegyeit tantárgyanként, havonként külön cellában találja. A jegyek melletti betűjelzések értelmezését a táblázat alján levő “Jelmagyarázat – Jegytípusok”-ban került feltüntetésre. Egy adott tantárgy nevére kattintva a tantárgyból szerzett érdemjegyekről bővebb információt is kaphat (melyik napon, melyik szaktanár rögzítette az adott jegyet).

A “Hiányzások, késések” menüpont segítségével tekintheti meg a tanuló hiányzásait részletesen és összesítve is.

A “Dicséretek, elmarasztalások” menüpont alatt a tanév során beírt tanári észrevételeket láthatja.

A használat végén ne felejtsen el kijelentkezni a “Kilépés” gomb segítségével.

Amennyiben az érdemjegyekkel, vagy más, rögzített adattal kapcsolatban észrevétele van, kérjük vegye fel a kapcsolatot a tanuló osztályfőnökével, az adott terület szaktanárával.


Köszönjük!

HÍREK